На работещите в Центровете за спешна въздушна помощ ще се

...
 
На работещите в Центровете за спешна въздушна помощ ще се
Коментари Харесай

Минимум 300 лв. месечно за медиците от спешната въздушна помощ

 

На работещите в Центровете за незабавна въздушна помощ ще се изплаща в допълнение заплащане за характерни условия на труд при присъединяване в най-малко един полет в съответния месец, в размер не по-малък от 300 лева месечно.

Възнаграждението е регламентирано в Проект на Правилник за устройството и активността на Център за незабавна здравна помощ по въздух, направен от Министерството на здравеопазването.

За поддържане на незабавната помощ във въздуха ще са нужни 8 500 000 лв. годишно, предвиждат от здравното ведомство.

Центърът за незабавна здравна помощ ще е с непрестанен, денонощен режим на работа. Проектът планува личният състав да е от 68 души, управителен от шеф, назначен след извоюван конкурс.

Дейността ще се прави от централа със стационарни диспечерски екипи и мобилни незабавни екипи. Координационната централа ще обезпечава оперативното управление при оказване на незабавна здравна помощ по въздуха, като ще разпорежда осъществяването на екип за незабавна здравна помощ по въздух.

Центърът ще оказва незабавна здравна помощ на болни и потърпевши лица при произшествия и по време на транспортирането; ще транспортира медицински експерт или екип при нужда при донорски ситуации; ще обезпечава медицински експерт или екип при осъществяване на въздушен превоз за потребностите на Министерството на здравеопазването при нужда от придружаване.

Предвижда се той да бъде употребен и като образователна база на специализанти по незабавна медицина и продължителна подготовка на медицински експерти.

Дейността на центъра се реализира от стационарни диспечерски екипи в координационната централа; мобилни незабавни екипи: реанимационни екипи; лекарски екипи; долекарски екипи; домедицински екипи.

Вертолетите, с които се оказва незабавната въздушна помощ, носят характерна багра и маркировка. Хеликоптерите ще бъдат бели, с жълт покрив и светлоотразителни ленти по вратите и синя отразителна емблема „ Звезда на живота “ (Star of Life). Надписа „ Спешна здравна помощ “ ще бъде ситуирани върху жълтите ленти на двете порти.

Общественото разискване ще бъде извършено в скъсен период от 14 дни, с цел да се обезпечи време за структуриране на центъра

Етикети: медиципомощхеликоптер Tweet
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР